top of page

Medlemsmøte 16. mars 2023

I alt 8 medlemmer var til stede ved møtets start hvor det i første del ble vist video fra en av medlemmenses sydentur. Her var mange flotte scener som varmet en kald ”vinterdag”.

Etter dette ble det kjørt en film som gav helt andre reaksjoner. Dette var en film fra fra 2008 om de uhyggelige hendelsene og folkemordet under Røde Khmers styre i Kambodsja fra 1975-79.

Deretter ble fotokonkurransen fra februar med ”Fritt tema” gjennomgått. Diverse fototekniske temaer ble diskutert, særlig rundt nattbilder/nordlysbilder. Det ble også diskutert hvordan uønskede elementer burde holdes utenfor bildene, kanskje gjennom beskjæring.

Et annet moment som var fremme, var hvordan bildene skulle/burde evalueres for å gi dem poeng i konkurransene.

Vinnerbildet var fra Røros tatt av Terje M Hermansen.

 

Siden minnepennen inneholdt bilder fra flere konkurranser fra både 2021 og 2022, ble et par til presentert.

Nok en video ble vist, men da hadde referenten forlatt møtet.

/Olav

Årsmøte 20. februar 2023

Det var relativt begrenset fremmøte på klubbens årsmøte.

Her ble de vanlige årsmøtepunktene greit unnagjort. Det ble ingen endringer i styresammensetningen ut over at Ole Kristian er ute. Karl J fortsetter som formann.

Det er ingen endringer i medlemskontingenten som fortsatt er kr. 200 per år.

Forslag om å endre konkurransereglene for månedens bilde ble nedstemt.

 

Årets fotograf for 2022 ble Bjørn Strømme og Årets bilde for 2022 ble Karl J’s bilde av St.Hansbålet.

Se hjemmesidens forsidebilde.

/Olav

Medlemsmøte 16. februar 2023

Det var 7 medlemmer på møtet på biblioteket i dag, torsdag 16. februar.

Møtet startet med litt problemer med en bortkommen fjernkontroll og en totalt død TV-skjerm, så etter at også bibliotekets ansatte måtte gi opp, fikk vi nytt møterom. Havnet på rommet vi pleide å ha i 2-dre etasje og der var overheaden erstattet med en kjempeflott TV-skjerm.

Nico fortalte om hvordan han hadde kommet rundt problemet med at hans stasjonære PC av Windows ble ansett for uegnet for oppgradering til Win 11.

Først oppgradering av BIOS og deretter kryssjekk av hvilke sentralprosessorer som kunne settes inn i maskinen og hvilke som Windows godtok for oppgradering. Det var bare en, så den ble bestilt og er nå levert, men oppgradering er ikke gjort enda.

Den bærbare PC’en var kjøpt ny og oppdatert med Win 11, så vi fikk en demo på hvordan arbeidsflaten ville bli seende ut.

Etter dette ble det vist en video lagd av filmklubben i samarbeid med Porsgrunn Bibliotek for ca 10 år siden for å presentere biblioteket og dets aktiviteter.

TV-skjermen kom virkelig til sin rett med veldig skarpe bilder og med flotte farger.

Forøvrig ble en rekke forskjellige temaer berørt på møtet. Det ble bl.a. vist eksempler på bilder tatt med to forskjellige kompakt-kameraer, Panasonic TZ100 og Olympus Tough TG-6. Det siste er vantett og er nok det beste av disse to i et støvfullt miljø.

/Olav

Medlemsmøtet 19. januar 2023

Det var 7 medlemmer tilstede på møtet 19. Januar hvor Nico Flood demonstrerte sin nye skjerm til montering på sitt Olympus kompakt kamera som gir bedre bilde med innstillinger på kamera som lukkertid og  eksponering mm. Det koster ca. Kr.1700+batteri kr.500,- og er kjøpt hos Stjørdal foto og teknikk. Det ble også diskutert redigerings program og Nico kan opplyse alle detaljer.

Klikk for å se bilder fra møtet.

​​

/Carl FS

bottom of page